R. (Rodney) Stewart

drs. R. (Rodney) Stewart
drs. R. (Rodney) Stewart
Description
Rodney Stewart

Clinical Neuropsychologist, certified EuroPsy psychologist, EMDR therapist, mediator and Owner at INTERACT; Diagnostic, Learning & Training Center
Netherlands Antilles

Psychologisch Adviesbureau Interact is in 2004 opgericht door Rodney Stewart en is sindsdien zeer actief met (neuro)psychologische diagnostiek, advies en behandelen van een ruime doelgroep van cliënten. In 2016 is de naam gewijzigd in: INTERACT, Diagnostic, Learning & Training Center.

Na het behalen van zijn VWO diploma hier op Curaçao op Het Peter Stuyvesant College, ging Rodney Stewart naar Nederland om psychologie te studeren. Na zijn studie in algemene psychologie heeft hij zich in klinische neuropsychologie gespecialiseerd. Neuropsychologie bestudeert de relatie tussen hersenfuncties en gedrag. Spoedig na het ontvangen van zijn doctoraal diploma in de klinische neuropsychologie keerde hij terug naar Curaçao waar hij al snel voor een stichting (SIFMA) ging werken die opleidingen en informatie inzake opvoedingsondersteuning voor een brede doelgroep opvoeders verstrekte. Tijdens deze periode was zijn nadruk altijd op de hersengerelateerde kwesties binnen het brede gebied van onderwijs. Hij werkte bijna een jaar voor deze stichting als projectcoördinator en trainer op de verschillende eilanden van de Nederlandse Antillen en de Caraïben.

In juni 2000 begon hij zijn privé neuropsychologisch praktijk waar hij patiënten van alle leeftijdsgroepen met behoefte aan (neuro) psychologische hulp diagnosticeerde en behandelde.

Vanaf nov 2000 tot mei 2002 werkte hij ook part-time bij een geestelijke gezondheidszorg instelling (Skuchami), waar hij hoofdzakelijk met volwassen en ouderen patiënten werkte.
Van Juni 2002 tot Oktober 2006 was hij, naast het werken in zijn privé praktijk, Psychologisch Adviesbureau Interact, ook de part-time studentendecaan van de Universiteit van de Nederlandse Antillen.
Vanaf 2003 is hij bestuurslid van st. Alzheimer Curacao en van 2008 tot 2015 heeft hij de functie als vice-voorzitter van dit bestuur vervuld.
Vanaf 2006 is hij tevens vice-voorzitter van het bestuur van SIFMA.
Vanaf 2013 is hij bestuurslid van de Curaçaose psychologen vereniging PsyCur.

Momenteel werkt hij actief als neuropsycholoog en trainer in zowel de geestelijke gezondheidszorg als de onderwijssector in INTERACT, Diagnostic, Learning & Training Center.

Certificates

Name Number Valid till
ICR coach | associate certified Conflictcoach ADR.ICR.CONFLICTCOACH.ICR COACH | ASSOCIATE CERTIFIED.R. (RODNEY)-STEWART.2020-01-15.K0MMVK 2026-01-01

Memberships and specialisms

Contact R. (Rodney) Stewart

  • How can i help you