Dubois Mediation & Coaching | Tjarda Dubois

Dubois Mediation & Coaching | Tjarda Dubois
Dubois Mediation & Coaching | Tjarda Dubois

Postal Address
Irisstraat 30
NL 1214 ET Hilversum
Netherlands

Visiting Address
Irisstraat 30, NL 1214 ET, Hilversum, Netherlands,

T: +31(0)6 4531 4054
M: +31(0)6 4531 4054
Description
Online coaching - Mindful analysis
Zingeving, verwachtingen, teleurstellingen, idealen, resultaten … We stoeien er allemaal regelmatig mee.

We stellen ons vragen als:

Wat is nu de zin van mijn leven, nu ik er weer alleen voor sta?
Wat is nog mijn toegevoegde waarde, als professional, nu het team duidelijk partij heeft gekozen in dit conflict?
Wat is nu toch het effect van al mijn inspanningen om mijn bedrijf te structureren? Ik krijg er maar geen vat op…
Verwachtingen die ik had toen ik aan het begin stond van mijn werkzame leven en zie eens waar ik nu sta?
Hoe kan ik mij toch nog nuttig maken?
Hoe is het zo gekomen dat ik het gevoel heb dat het allemaal anders is gelopen? Waar heeft dat aan gelegen?
Hoe komt het toch dat ik met regelmaat weer in dezelfde valkuilen stap?
Hoe herken ik mijn patronen?
Geef jezelf van tijd tot tijd een speciaal cadeau door met regelmaat jezelf vriendelijk doch ferm vragen te stellen. Welke vragen komen er dan in je op?
Ga het dialoog aan met jezelf, schrijvend...

Van mens tot mens hebben we behoefte aan persoonlijke gesprekken over dagelijkse dingen, waar je tegenaan loopt en waar je zelf niet zo snel zomaar uitkomt. Het zijn geen schokkende dingen, het is voor je gevoel wel storend dat je niet verder komt.

In de tijd dat we in een gemeenschap leefden, in dorpen met een duidelijke structuur van gezin, werk en kerk, kon je terecht bij de pastoor of in de kroeg.

Met de toenemende welvaart en de daarbij horende sfeer van druk zijn en een meer individualistische kijk op de samenleving, hebben we het gevoel dat die structuur veel minder aanwezig is. Bij het koffiezetapparaat op je werk kun je het hebben over wat je op tv zag, wat er op social media voorbij kwam, maar meer diepgang dan dat is daar niet te vinden. Is er de plek ook niet voor.

Thuis zijn er de besognes van balans werk-prive waar we allemaal onze eigen voorbeelden van hebben. En naar de pastoor gaan behoort niet overal meer tot een van de bekende wegen om te bewandelen. Via de huisarts een consult regelen bij de psycholoog is vaak net een brug te ver. Et voila coaching/counseling voor de huidige vrouw van 50+ biedt uitkomst.

Coaching/counseling biedt uitkomst: je loopt tegen een dilemma aan, je kunt even niet verder, een uur bij een psycholoog is net te veel gedoe… gelukkig is er het kort-maar-krachtige on-the-spot coachingsmoment dat je dagelijks kunt boeken door naar je vertrouwde coach een sms/whatsapp te sturen: heb je even tijd vandaag? Neem je nu een maandabonnement dan is de eerste week gratis om kennis te maken met deze manier van hulpverlening.

Zo simpel kan het zijn. Voor snelle vragen, voor op het eerste zicht doorsnee vragen, voor vragen met diepgang, voor vragen over je volgende stap, voor vragen over je pubers, je ouders, je zelf, blijf er vooral niet mee zitten. Neem de stap, bel even, zoek contact, stel je vraag, en na 15 tot 30 minuten kun je weer verder. Het werkt echt.

Even in het kort een toelichting wat het verschil is tussen coaching en counseling. Heb je een vraag over hoe je nu verder kan, dan valt dat onder een coachvraag. Voor meer diepzinnige vragen over de zin in en de zin van leven, kun je terecht bij een counselor. Bij mij kun je voor beide type vragen terecht, net zo makkelijk.

Je hoort wel eens de cliché, de helft van Nederland loopt bij een coach, en daarmee is de andere helft de coach. Nu hebben coaches zelf ook coaches nodig om in sync te blijven met hun vak en hun eigen ontwikkeling. Dat is een schone zaak. In mijn beleving kan iedereen wel eens een coach gebruiken, in de sportbranche is dat de normaalste zaak van de wereld. Waarom dan niet voor alle andere branches?

Certificates

Name Number Valid till
Companies | basic registration Registered company ADR.ICR.REGISTERED COMPANY.COMPANIES | BASIC REGISTRATION.DUBOIS-MEDIATION-COACHING.2014-11-01.1D9O0S 2020-01-01

Contact Dubois Mediation & Coaching | Tjarda Dubois

  • How can i help you