L.M. (Lonneke) Kroon

 L.M. (Lonneke) Kroon MA
L.M. (Lonneke) Kroon MA
Description
"Een groep medewerkers is geen team."

Vanaf mijn eerste stap in het bedrijfsleven zag ik het: het verschil tussen 'een groep mensen' en 'een team'. Hoe slimme mensen in organisaties vaak onvoldoende tot potentie komen. Hoe processen soms verlammend werken. Hoe we eilandgevechten aangaan. Hoe klein de rol van kwetsbaarheid vaak is. Elementen die essentieel zijn voor teamsucces, blijken vaak verloren te gaan in de marge die hierarchie, ego en het systeem heet. Vanuit mijn ervaring en pure fascinatie voor wat ik voelde, ben ik mij gaan richten op professionele coaching: teamcoaching, executive coaching en leiderschap.

Ik geloof daarbij sterk in de kracht van energie. Energie brengt beweging; iets waar organisaties in de 21e voortdurend naar op zoek zijn. Met bewuste reden heet mijn coachpraktijk dan ook ‘Enerqui’, met directe referentie naar energie. Daarin vind je ook de verwijzing naar gelijkheidwaardigheid (equi) en het paard (equus). Enerqui is daarmee dan ook de plek waar jij, je team of organisatie in beweging komt vanuit gelijkheid en met de inzet van paarden.

post HBO-gediplomeerd equine assisted coach
Op mijn 19e verlaat ik Twente om te gaan studeren. In 2012 studeer ik als Master of Arts af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik ga werken bij een reclamebureau in Rotterdam en begeleid als account manager en director creatieve en strategische trajecten voor corporates en MKB ondernemers. Na 7 jaar besluit ik dat de koek op is en start ik als brand en pr manager bij een ehealthorganisatie in Brabant. Naast mijn full time baan volg ik mijn coachopleiding aan de Academie voor Paard & Lifecoaching, waar ik het post HBO coachdiploma behaal. Verdieping vind ik vervolgens in trainingen rondom systemisch werken en managementstijlen, organisatieveranderingen en leiderschap.

Currently working with

Name Place Website
Enerqui - Lonneke Kroon Sprundel, Rucphen, North Brabant, Netherlands, 4714, Netherlands

Certificates

Name Number Valid till
ICR coach | associate certified Coach ICR.COACH.ICR COACH | ASSOCIATE CERTIFIED.L.M. (LONNEKE)-KROON.2022-01-01.GALVXA 2028-01-01

Memberships and specialisms

Contact L.M. (Lonneke) Kroon

  • How can i help you