Take Off Support | Training Coaching Counselling

Take Off Support | Training Coaching Counselling
Take Off Support | Training Coaching Counselling

Postal Address
Slagboomstraat 4
4284 VE Rijswijk nb
Netherlands

Visiting Address
4, Slagboomstraat, Rijswijk (NB), Altena, North Brabant, Netherlands, 4284 VE, Netherlands

T: +31 (0)6 33 80 95 66
M: +31(0)6 20 34 21 30
Description
Welkom op het profiel van Take Off Support
Training Coaching & Counseling.

Take Off Support Training
Take Off Support is hèt opleidingsinstituut voor de beroepsopleiding Allround Mental Coach/Psychosociaal Therapeut, Basis Cursus Hypnotherapie, mBIT Coach, NLP practitoner en EMDR. Alle opleidingen en cursussen zijn door diverse toetsing instanties geaccrediteerd en door toonaangevende beroepsorganisaties erkend.

Verder geven wij lezingen, workshops en cursussen op het gebied van:
Hypnose
Hypnotherapie
EMDR
Zelfhypnose
Mindfulness
NLP
Kerntransformatie
Pijnreductie

Voor alle cursussen en workshops geldt dat het aantal deelnemers maximaal 12 personen is. Zodat elke deelnemer de juiste persoonlijke begeleiding krijgt gedurende de opleiding.


Take Off Support Coaching
Coaching ligt op het vlak van persoonlijke begeleiding. Iedereen twijfelt wel eens over bepaalde beslissingen die je moet nemen. De gedachten die erachter zitten zijn gebaseerd op onze waarden. Zij sturen ons gedrag. Onze waarden bepalen uiteindelijk hoe jij je leven inricht. Vaak gebeurt dat onbewust en staan we er niet eens bij stil . Waarden ordenen ook je overtuigingen en zijn o.a. gevormd door je verleden, je ervaringen, teleurstellingen en successen. Zo vormen we onze eigen beperkende- en bekrachtigende overtuigingen.

Mental coaching
Bekrachtigende overtuigingen zijn sterk. Beperkende overtuigingen zitten ons vooral in de weg. Samen vormen ze ons gedrag. Bekrachtigende overtuigingen helpen ons in het dagelijkse leven. Zij staan borg voor ons succes. Beperkende overtuigingen zijn hindernissen in het bereiken van onze doelen. Op basis van onze overtuigingen ontwikkelen we strategieën die ons staande houden en soms tot succes kunnen leiden.

Wat als er in je huidige situatie een verandering optreedt, op je werk of bij je thuis? Dan bestaat de kans dat je beperkende overtuigingen de kop op steken en dan ziet de toekomst er ineens veel minder rooskleurig uit. Je zelfbeeld verandert, je overtuigingen zijn minder sterk, je twijfelt aan je vaardigheden, wordt chagrijnig en hebt moeite met jezelf en je omgeving. Je bent jezelf niet meer en boet in aan zelfvertrouwen.

Mental Coaching is daarbij de manier om weer in balans te komen en te geloven in jezelf. Door persoonlijke Mental Coaching ontdek je jouw latente kwaliteiten en leer je interne hulpbronnen te vinden. De Mental Coach gaat met je aan de slag en stimuleert jouw zelf oplossend vermogen. Hij zal je vaak een spiegel voor houden om je meer zelfinzicht te geven. Samen werk je aan je (nieuwe) bekrachtigende overtuigingen, die je potentieel zullen vergroten. Je strategieën veranderen en je komt in actie. Dit brengt je tot nieuwe succesvolle resultaten. Die vervolgens je positieve overtuigingen meer zullen bekrachtigen.

Elk excuus is niets meer dan een beperkende overtuiging

Coaching is met name bestemd voor hen die even wat hulp nodig hebben, een klankbord, een steun in de rug, of het even niet meer zien zitten. Coaching biedt hulp bij:
Concentratie problemen
Stress op het werk
Loopbaan planning
Ongewenste gedragspatronen
Pesten (thuis, op school, of op de werkvloer)
Stoppen met roken
Afvallen
Angsten (w.o. vliegangst)
Focus bij sportprestaties
Reïntegratie

Take Off Support Counseling
Counseling is meer te vergelijken met therapie. Hier gaat het om hardnekkige emotionele- en gedragsstoornissen, veroorzaakt door min of meer traumatische ervaringen. Door deze ervaringen heeft men moeite om de draad van het leven weer op te pakken.

Veel voorkomende klachten: herbeleving ervaring stress, paniek, nare dromen, schaamte / schuld, agitatie, vermijdingsgedrag, depressiviteit, slecht zelfbeeld, verhoogde waakzaamheid, piekeren, angst, slaap problemen, lichamelijke klachten enz.

Post Traumatisch Stress Stoornis
Normaal gesproken zijn wij goed in staat om nare gebeurtenissen een plek te geven. Het volgende vindt dan plaats in een aantal delen van onze hersenen. De gebeurtenissen komen via de zintuigen in onze Amandelkernen, waar ze gekleurd worden door emoties. Vervolgens gaan deze emoties naar de Hippocampus, die ze in een context plaatst. De Hippocampus stuurt de informatie weer door naar de Neo-cortex. Daar vindt integratie en semantische, abstracte betekenisgeving plaats. Deze worden dan weer teruggekoppeld naar de amandelkernen. Gevolg is dat de emoties nu verwerkt zijn. Men ondervindt er geen last van en zal normaal kunnen functioneren.

Bij een traumareactie blokkeren de Amandelkernen, door een enorme activiteit, de werking van de Hypocampus. De heftige gebeurtenissen blijven ‘hangen’ in de Amandelkernen. Er vindt geen verbinding plaats met de Hippocampus en de Neo-cortex. Zij worden geïsoleerd opgeslagen in het geheugen als beelden en/of geluiden met zware emoties. Er is nu sprake van een PTSS

PTSS is betrekkelijk snel te behandelen met Hypnotherapie, of EMDR. EMDR is een steeds bekender wordende behandelingsmethode tegen PTSS. De afkorting EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. De letterlijke vertaling hiervan is: door oogbewegingen minder gevoelig worden en opnieuw verwerken.

EMDR
Koos Schinkel is naast Hypnotherapeut, vooral expert op het gebied van EMDR. Hij heeft zelf, na een traumatische vliegtuigongeluk met PTSS als gevolg, diverse EMDR sessies ondergaan. Koos kent als geen ander het positieve effect ervan. Het heeft hem doen besluiten om bij de ITAN in Groningen, zichzelf te bekwamen in deze geweldige techniek.

“Het beeld van het trauma moment verdwijnt niet echt en is bij elke behandeling weer een confrontatie. Al neemt die bij elke behandeling steeds een beetje af, doordat de heftige emoties verzwakken. Ze worden zachter en beter te hanteren. Als ik nu aan het vliegtuigongeluk terug denk, kan ik er nuchter naar te kijken. Mijn angsten zijn teruggebracht naar normale proporties. Sterker nog ik ben al weer menigmaal in een vliegtuig gestapt. Met reisbestemmingen naar o.a. Zwitserland, Turkije, Egypte, China en de Verenigde Staten. Begrijp me goed. Vliegen wordt nooit mijn hobby, maar de angst is verdwenen.” Aldus Koos Schinkel.

EMDR is een therapeutische interventietechniek Een essentieel element is het telkens ompolen van de aandacht van links - naar rechts - naar links - enzovoort. De cliënt wordt gevraagd terug te gaan naar de traumatische herinnering en wordt tijdens de confrontatie met de beelden afgeleid door stimuli. Dat kan met oogbewegingen (de therapeut gaat met zijn of haar vingers zo'n 25 cm voor het gezicht van de cliënt heen en weer) of met geluiden (een koptelefoon met een geluid met een links-rechts effect erin) of de therapeut duwt of klopt zachtjes op bijvoorbeeld de linkerknie - rechterknie - linkerknie. Hoe het werkt is moeilijk te meten, maar dat het werkt, is in diverse onderzoeken bewezen. EMDR wordt vaak toegepast om de vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen. EMDR staat voor de behandeling van PTSS in de categorie van therapieën met de hoogste effectiviteit.

Zit het leven jou even niet mee? Heb je vliegangst, of durf je niet meer met de auto de snelweg op? Heb je een sparringspartner, mental coach, of trauma therapeut nodig? Dan is Take Off Support het juiste adres. Geen gesprekken, of behandelingen met een wekker die na 3 kwartier afgaat. Bij Take Off Support krijg je alle tijd en aandacht die je nodig hebt tegen een vast tarief.

Certificates

Name Number Valid till
ICR accredited training provider Accredited training provider ICR.ACCREDITED TRAINING PROVIDER.ICR ACCREDITED TRAINING PROVIDER.TAKE-OFF-SUPPORT-TRAINING-COACHING-COUNSELLING.2016-09-01.0O1Q6U 2025-01-01

Contact Take Off Support | Training Coaching Counselling

  • How can i help you