M.A.D.E. (Mandy) Mols

 M.A.D.E. (Mandy) Mols
M.A.D.E. (Mandy) Mols
Description
Na 22 bijzondere, uitdagende, enerverende en vooral leerzame jaren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken paste het rijksambtenaar zijn me niet meer. Ik wil mensen op een andere manier helpen. Wat voor mensen kunnen betekenen, ze verder brengen, met ze mee mogen kijken.

Terug naar de bron
Wie ben je nou eigenlijk, waar sta je voor, wat zijn de (on)mogelijkheden, uit welk systeem kom je en wat doet dat met je. Met mensen, als het nodig is, terug naar de bron. Wanneer is dat waar je tegenaan loopt ontstaan om van daaruit te inspireren en handvatten aan te reiken om hun persoonlijke ontwikkeling een duwtje te geven, met en zonder de paarden. En dat vanuit een holistische benadering wat zegt dat je lichaam, geest en omstandigheden niet los gezien kunnen worden van je emoties, verlangens en sociale omstandigheden.

Het is allemaal met elkaar verbonden. Als op het ene niveau iets gebeurt, gebeurt er onherroepelijk ook iets op het andere niveau. En het lichaam reageert daar weer op en kan uit balans raken wat zich kan uiten in een symptoom of klacht.

Paarden zijn altijd deel van mijn leven geweest: toen ik zes jaar werd ging ik op paardrijles en tot mijn 18e heb ik actief gevoltigeerd. Recreatief rijden deed ik waar mogelijk, en zo ook in het buitenland waar ik intussen woonde voor mijn werkgever het ministerie van Buitenlandse Zaken. Tijdens diverse functies in binnen- en buitenland heb ik me vooral bezig gehouden met de consulaire dienstverlening. Dit betekent dat je er bent voor de Nederlander die in het buitenland wat overkomt. Je kunt denken aan: overlijden, vermissingen, ontvoeringen, repatriëringen, ziekenhuisopname, gedetineerden, neerstorten van bijv. de MH17, tsunami etc.. Maar ook het trainen van medewerkers op het gebied van beleid, wet– en regelgeving, nieuwe ontwikkelingen, politiek etc. behoorde tot mijn werkzaamheden. Ik heb veel van de wereld mogen zien en zoveel prachtige, bijzondere maar helaas ook getraumatiseerde mensen mogen ontmoeten. Deze ontmoetingen (in soms moeilijke omstandigheden) maakten mij bewust van mijn empathie en spiritualiteit.

Een eigen paard
Begin 2014 kwam Álfi in mijn leven. Ik had werkelijk nooit durven dromen ooit mens te mogen zijn van een eigen paard. Een rijkdom in zoveel opzichten. Paarden laten mij zoveel zien en voelen. Ik leer zo ontzettend veel van ze, elke dag weer! Door met Álfi grondwerk te doen gaf hij me zoveel terug waar ik echt van onder de indruk was. Hij duwde me meermaals opzij, ging op mijn tenen staan, kwam zachtjes met zijn neus tegen mijn hoofd staan. Zo intens en zo interessant dat ik daar meer van wilde weten. Zo ben ik gestart met de opleiding coaching met paarden en zo ontstond een jaar later Uppruna.

Systemisch werken
Intussen was ik ook gestart met de opleiding systemisch werken met paarden en de 3-jarige opleiding tot transformatiecoach/therapeut aan de NEM-academy. Mijn Psychosociale basiskennis behaald en intussen heb ik naast de Practioner ook de Master in NLP afgerond. Ik ontwikkel me graag en vind dat ook belangrijk richting de mensen die met een hulpvraag bij mij komen.

Op het gebied van coaching, teamevents en systeemopstellingen werkt Uppruna – indien nodig - samen met andere (gediplomeerde) coaches.

En verder leef ik samen met Corné en we hebben, naast de paarden, nog katten en een geweldige hond die Piv heet.

Certificates

Name Number Valid till
Certification (sub scope) ICR practitioner - medically qualified ICR.ICR PRACTITIONER - MEDICALLY QUALIFIED.CERTIFICATION (SUB SCOPE).M.A.D.E. (MANDY)-MOLS.2022-10-01.ADCMRM 2028-01-01
Certification (associate) Coach ICR.COACH.CERTIFICATION (ASSOCIATE).M.A.D.E. (MANDY)-MOLS.2022-10-01.ZREVVN 2028-01-01
Certification (associate) NLP-coach ICR.NLP-COACH.CERTIFICATION (ASSOCIATE).M.A.D.E. (MANDY)-MOLS.2022-10-01.XNGUSI 2028-01-01

Memberships and specialisms

Contact M.A.D.E. (Mandy) Mols

  • How can i help you