A. (Alexandra) Baks

 A. (Alexandra) Baks
A. (Alexandra) Baks
Description
ICR nalatenschapscoach Alexandra Baks

Wie ben ik?

Mijn naam is Alexandra Baks. Ik heb een administratieve financiële achtergrond. Ik vind het leuk om mensen te helpen met het op orde brengen van hun nalatenschap en hun administratie en om praktische zaken te regelen met instanties, zoals zorginstellingen en de belastingdienst.

Na het overlijden van mijn moeder kwam ik erachter dat er een hoop geregeld moest worden. Mijn moeder had haar nalatenschap niet goed op orde. Het was een emotionele en hectische tijd voor mijn zus en mij. Ondanks de moeilijke omstandigheden, gaf het mij rust en houvast om alles op orde te brengen. Toch hebben we in de haast om de zaken snel af te handelen ook spullen weggegooid, die achteraf emotionele waarde bleken te hebben. Van deze situatie heb ik geleerd dat ik, voor mijn kinderen, wil zorgen dat alles goed op orde is en goed geregeld is, als ik overlijd.

Niet iedereen vindt administratie en praktisch regelwerk leuk. Daarom kan ik me voorstellen dat het heel vervelend kan zijn voor nabestaanden als de nalatenschap niet op orde is. Zij hebben verdriet en zijn met het rouwproces bezig. Hun hoofd staat dan niet naar praktische zaken. Omdat ik mensen wil helpen hun nalatenschap tijdig op orde te brengen en nabestaanden wil helpen met het afhandelen van de nalatenschap, heb ik een opleiding tot VCM gecertificeerd Nalatenschapscoach gevolgd.

Ik stel graag, samen met u, stap voor stap, orde op zaken. Dat kan bijvoorbeeld door uw levensdossier samen met u op te stellen, door samen met u als nabestaande de nalatenschap af te handelen, of door u op weg te helpen met uw administratie nu u er alleen voor staat. Ik onderscheid me van anderen doordat ik laagdrempelig werk, de tijd neem en een luisterend oor voor u ben.

Daarom kiezen voor nalatenschapscoaching!

Nalatenschapscoach Alexandra helpt u uw nalatenschap tijdig op orde te brengen. Bovendien helpt zij nabestaanden met het afhandelen van de nalatenschap.

Uw nalatenschap

Na uw overlijden hebben uw nabestaanden verdriet. In een emotionele achtbaan herbeleven ze de goede en slechte momenten die ze met u hebben doorgemaakt. Toch moeten uw nabestaanden, juist in die moeilijke tijd, belangrijke beslissingen nemen. Een goede voorbereiding kan hen bij die beslissingen helpen. Er is dan meer tijd voor het rouwproces.

Wat treffen uw erfgenamen aan?

Heeft u er wel eens bij stilgestaan, wat uw nabestaanden aantreffen als u bent overleden? Heeft u uw financiële administratie, overlijdenspolissen, uitvaartverzekering en testament op orde? Heeft u een overzicht van uw abonnementen en lidmaatschappen en uw gebruikersnamen en wachtwoorden van internetdiensten? Nalatenschappen zijn tegenwoordig complex en kunnen nabestaanden flink overvallen. Nalatenschapscoach Alexandra helpt u deze zaken tijdig op orde te brengen.


“Goed geregelde nalatenschap geeft meer tijd voor rouw”

"Nabestaanden worden vaak in het diepe gegooid"

Het aanvaarden van de nalatenschap

Wist u dat u de nalatenschap niet meteen hoeft te aanvaarden? U kunt hem ook beneficiair aanvaarden. U krijgt dan de tijd om na te gaan of de erfenis negatief voor u uitpakt. In dat geval kunt u de nalatenschap alsnog verwerpen. Nalatenschapscoach Alexandra ondersteunt u daarbij vertrouwelijk en discreet.

Het afhandelen van de nalatenschap

Zelfs als de nalatenschap goed is voorbereid, is er na het overlijden van uw dierbare veel werk te doen. De boedel moet worden verdeeld, de huur van de woning, abonnementen, lidmaatschappen en verzekeringen moeten worden opgezegd, zorginstellingen moeten worden geïnformeerd, belastingen moeten worden afgehandeld etc. etc. Nalatenschapscoach Alexandra ondersteunt u bij het verdelen van de boedel en neemt u praktisch werk uit handen bij het afhandelen van de nalatenschap.

Uw administratie

Voor nabestaanden is het soms moeilijk om de eigen administratie bij te houden. Bijvoorbeeld, als een overleden partner dat altijd voor hem of haar gedaan heeft. Nalatenschapscoach Alexandra helpt u hierbij op weg.

Certificates

Name Number Valid till
Persons | associate certified Inheritance coach ICR.INHERITANCE COACH.PERSONS | ASSOCIATE CERTIFIED.A. (ALEXANDRA)-BAKS.2017-01-01.8M1I5V 2020-01-01

Contact A. (Alexandra) Baks

  • How can i help you